Recente teksten over democratie: bespreking opstel Theo de Wit en tekst over zeggenschap

Onlangs verscheen in de reeks Annalen van het Thijmgenootschap een uitgebreid en verdiepend opstel van Theo de Wit over de gevaren die de liberale democratie bedreigen. Zijn vertrekpunt is het werk van Carl Schmitt, maar aan de hand van veel andere denkers uit de twintigste eeuw is een rijke tekst ontstaan over de spanningsvelden van de liberale democratie. De inval van Rusland in Oekraïne heeft te meer de actualiteit van het denken van Carl Schmitt duidelijk gemaakt. Naar aanleiding van dit opstel heb ik bijgaande bespreking gemaakt.

Toegevoegd (onder ‘Overige teksten’) is ook een uitwerking van een oudere tekst over zeggenschap en medezeggenschap, dat is ontstaan in de context van een werkverband over ondernemingsraden, en dat de vraag stelt naar de macht en onmacht van burgers in een parlementaire democratie en werknemers in bedrijven met een ondernemingsraad.

Welcome!

This is popup preview that you can fill with any content you want.

The plugin include some shortcodes, you can read more about them at the bottom of this page. The main 3 sections to configure the popup are:

Appearance: Where you edit the look and feel of the popup.
Display Rules: Here you choose on which page to display the popup (Set to all by default)
Display options: Some important settings about the plugin, being the more important trigger action.